Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană ne mai lasă o lună să ne rezolvăm problemele din agricultură

Comisia Europeană ne mai lasă o lună să ne rezolvăm problemele din agricultură

Comisia Europeană ne mai lasă o lună să ne rezolvăm problemele din agricultură
14 Noi 2007   •   10:04

Comisia Europeană mai acordă o lună României să rezolve problemele cu sistemul de plăţi din agricultură. Abia apoi Bruxellesul va lua o decizie dacă taie sau nu finanţarea pe acest domeniu, aproximativ 100 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut miercuri, când ministrul Agriculturii este la Bruxelles pentru discuţii pe această temă. Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, şi şeful APIA, Dan Gherghelaş, s-au întâlnit miercuri dimineaţă cu Mariann Fischer Boel, comisarul european pe Agricultură.

Întâlnirea vine după ce ministrul Agriculturii a trimis săptămâna trecută Comisei Europene o scrisoare cu privire la modul de rezolvare a problemelor de la APIA.

Comisia Europeana va hotărî, pe 20 decembrie, dacă activează clauza de salvgardare pentru agricultura românească. Ministrul român al Agriculturii spune că România va rezolva problemele privind sistemul de plăţi până la noul termen limită - 16 decembrie - şi consideră decizia Comisiei Europene de a mai da o păsuire - ?un element clar de încredere, care sigur avantajează România?.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close