Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană verifică Bâstroe! Echipele sunt deja pe teren. Adina Vălean: "Rolul cel mai important este al Comisiei Dunării"

Comisia Europeană verifică Bâstroe! Echipele sunt deja pe teren. Adina Vălean: "Rolul cel mai important este al Comisiei Dunării"

O echipă a Comisiei Europene care verifică porturile din Ucraina va face şi câteva verificări pe Canalul Bâstroe, iar raportul ar trebui să sosească în cel mult zece zile.

de Mia Lungu    |    24 Feb 2023   •   12:27

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, susţine că o instituţie independentă ar trebui să fie cea care face măsurătorile pe Canalul Bâstroe

"Noi am identificat, eu am oameni pe teren în România, de la directoratul nostru de Transport .

Ieșirea din dilemă este următoarea, și anume ca ceea ce propunem noi, prin facilitatorii noștrii în teren, să se realizeze.

Eu cred, și este o sugestie pe care am făcut-o ministerului Transporturilor, că aici rolul cel mai important este al Comisiei Dunării. Aceasta poate să vină cu un comitet de experți și România să propună Ucrainei, astfel încât cineva independent să poată să meargă și să facă măsurătorile, pentru a înțelege ce se întâmplă acum pe Bâstroe.

Cu tot experții Comisiei Europene este totul neclar. Nici ce adâncime trebuie să aibă, nici ce adâncime există acum. Deci singura metodă este să ne adresăm unei instituții independente, Comisia Dunării, care prin sprijinul Comisiei Europene poate să facă măsurători acolo.

Cu delegația pe care am trimis-o la fața locului, si va fi acolo miercuri, pe 1 martie, să pot declanșa un raport care să ne dea mai multe date despre ce se întâmplă acolo. Vom avea rezultatul acestui raport destul de curând, vorbim de 10 zile.", a declarat Adina Vălean, la Antena 3 CNN.

Citește și: Tanczos Barna: "Nicio lucrare de adâncire nu poate fi efectuată fără a face în prealabil studii de impact"

×
Subiecte în articol: Adina Valean Comisia Europeana Bâstroe
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close