Antena 3 CNN Actualitate Compania Bechtel va fi dată în judecată de 26 foşti angajaţi

Compania Bechtel va fi dată în judecată de 26 foşti angajaţi

Compania Bechtel va fi dată în judecată de 26 foşti angajaţi
21 Aug 2007   •   12:52

26 de muncitori de la firma Bechtel sunt nemulţumiţi că au fost daţi afară şi spun că vor acţiona compania în justiţie. Ei susţin că şi-au cerut doar drepturile, pentru că unii dintre ei s-au îmbolnăvit lucrând afară, pe caniculă. Oamenii munceau la staţia de betoane din comuna clujeană Savadisla, pe unde va trece autostrada. ?Am fost chemaţi să dăm o notă explicativă?, spune un muncitor, ?iar nota e în total contrast cu ceea ce am primit noi în această decizie?. De altfel, salariaţii nici nu au întrerupt munca deocamdată: o confirmă foile de parcurs, bonurile si diagrama din tahograf.

În decizia pe care au primit-o de la angajator, se precizează că muncitorii ar fi perturbat fluxul activităţilor din Staţia de Betoane Savadisla Câmp şi că ar fi cerut în mod nejustificat drepturi suplimentare. Oamenii sunt însă nemulţumiţi că nu li se asigură condiţii decente de lucru. Pe perioada caniculei, muncitorii nu au primit apă sau asistenţă de la patron, iar mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi au plecat de bunăvoie din companie. Muncitorii daţi afară sunt hotărâţi să acţioneze firma americană în judecată.

Cei pentru care traiul de zi cu zi depinde de salariul lunar de 1000 de lei ar face orice ca să-şi păstreze locul de muncă, de aceea au şi rămas: ?Nu am avut nici o abatere. Când mi-o zis să vin la lucru, am venit. Când ne-o cerut să mergem, am zis - cum să nu? Lucrăm, că de asta am am venit. Fiecare are probleme. Eu am scos bani din bancă, eu cum plătesc? Ei nu se gândesc la lucrul ăsta??, se plânge un fost angajat.

Responsabilii locali ai Bechtel au refuzat să dea explicaţii în legătură cu problema muncitorilor. Un responsabil de la departamentul de Resurse Umane, filmat cu camera ascunsă de reporterii Antena 3, declara doar: ?Vizavi de situaţia de acum, vă spun sincer? tratăm această problemă a dânşilor ca şi o problemă internă.?

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close