Antena 3 CNN Actualitate Întreaga comunitate din Tismana, Gorj, s-a mobilizat pentru a ajuta o familie care a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa a fost mistuită de flăcări

Întreaga comunitate din Tismana, Gorj, s-a mobilizat pentru a ajuta o familie care a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa a fost mistuită de flăcări

Întreaga comunitate dintr-o localitate din județul Gorj s-a mobilizat pentru o familie care a rămas pe drumuri, după ce locuința a fost cuprinsă de flăcări.

Întreaga comunitate din Tismana, Gorj, s-a mobilizat pentru a ajuta o familie care a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa a fost mistuită de flăcări
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / IGSU
de Georgiana Adam    |    18 Oct 2023   •   12:18

La scurt timp după ce a renovat casa, familia din localitatea Tismana a rămas acum fără un acoperiș deasupra capului, după ce un incendiu puternic a afectat întreaga locuință, într-o seară. 

Vecinii nu au rămas nepăsători și s-au mobilizat exemplar. Aceștia au pus mână de la mână pentru a reconstrui măcar o parte din locuință, cât să stea fiecare membru al familiei până vine iarna. 

”Soția dormea, cu nepoțica și ginerele și ne-au trezit vecinii, ieșiți afară că arde casa și de aici s-a extins foarte repede”, a povestit Constantin Geagu, proprietarul casei arse.

Citește și: Povestea emoționantă a "Îngerului Pasajului", românul care a devenit erou în Italia, dar care nu are un acoperiș deasupra capului

Incendiul a pornit de la un coș de fum. Casa a rămas o ruină, iar familia are nevoie de ajutor financiar pentru a putea să acopere toate costurile. 

”Trebuie scos tot parchetul, din cauza apei s-a umflat, s-a distrus, trebuie să se usuce cimentul, pereții, trebuie decojită toată plasa, cam totul de la început ar trebui făcut”, a declarat un voluntar, potrivit Știrile Pro TV.

Cei implicați în mobilizare depun eforturi mari pentru a putea reconstrui locuința. 

”Ajutăm oamenii să scoatem din camere, să facem curățenie. Să treacă prin necazul ăsta. Să treacă cât mai repede. S-au mobilizat oamenii. Da, și oamenii și noi, primăria”, a declarat un alt voluntar, potrivit sursei citate. 

Narcis Petre Remetea, edilul localității Tismana, susține că aproximativ 40 de persoane au donat pentru familia Geagu.

”Avem până acum aproape 40 de donatori cu diverse sume de bani, chiar dacă sunt micuțe, de 100, 200 de lei, pentru noi contează, avem donatori și din altă parte, avem voluntari și din vecini și din împrejurimi”, a spus Narcis Petre Remetea, primar Tismana. 

Constantin Geagu, proprietarul casei arse, speră ca familia lui să aibă unde să stea până vine frigul. În prezent, aceștia locuiesc la rude. 

”Până vine iarna sperăm să, nu în totalitate cum a fost, dar măcar o cameră acolo, locuibilă să putem dormi. Acum stăm la rude.”

×
Subiecte în articol: casa arsa familie gorj
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close