Antena 3 CNN Actualitate Comunitatea rromilor în doliu. A murit bulibaşa Ilie Stănescu (VIDEO)

Comunitatea rromilor în doliu. A murit bulibaşa Ilie Stănescu (VIDEO)

Comunitatea rromilor în doliu. A murit bulibaşa Ilie Stănescu <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Dec 2007   •   14:17

Doliu în comunitatea rromilor din toată ţara. Bulibaşa Ilie Stănescu a murit răpus de un infarct, chiar în noaptea de Ajun. Sute de oameni au venit la castelul de aramă al bulibaşei pentru a-şi lua rămas bun. Ilie Stănescu a murit în Ajunul Crăciunului, după ce a primit colindătorii. Avea probleme cu inima şi ieşise din spital cu două zile înainte.

Ilie Stănescu a avut o evoluţie spectaculoasă. Până în 1989 a fost maistru, apoi s-a luptat cu statul român pentru a-şi recupera aurul familiei sale pe care Securitatea l-a confiscat în 1962, deşi fusese ascuns într-un proiectil. Acum 4 ani a fost încoronat rege internaţional al romilor credincioşi, într-o ceremonie ţinută de preoţi ortodocşi, şi aprig criticată.

A vrut să le arate rromilor că nu doar turnuleţele de pe palate şi Mercedes-urile sunt importante, ci mai ales educaţia. A absolvit teologia şi era student şi la drept. A cerut ajutor din partea autorităţilor să-i convingă pe rromi să nu-şi mai mărite fetele de mici. A avut mari conflicte cu alţi lideri ai rromilor. Regele Cioabă l-a acuzat că i-a dat bani Împăratului Rădulescu pentru a fi încoronat rege internaţional al romilor creştini. Stănescu nu era însă o persoană care să întreţină conflicte.

Toate comunităţile de rromi deplâng pierderea Regelui de la Costeşti. Iulian Stănescu avea 55 de ani.

S-A STINS DIN VIAŢĂ BULIBAŞA IULIAN STĂNESCU
 

Observator

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close