Antena 3 CNN Actualitate Concurs de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, organizat de CSM

Concurs de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, organizat de CSM

Concurs de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, organizat de CSM
07 Sep 2008   •   11:32

Consiliul Superior al Magistraturii organizează duminică, în Capitală, un concurs de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri. "Concursul, care va avea loc duminică, se organizează pentru ocuparea unui număr de 120 de locuri de grefier cu studii superioare juridice, din care 80 de locuri sunt alocate pentru posturile vacante de grefier de la instanţele judecătoreşti iar 40 sunt alocate pentru posturile vacante de grefier de la parchete. La concurs vor participa 271 de candidaţi", a precizat CSM, într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, concursul se organizează la nivel naţional iar durata cursurilor este de 6 luni. Candidaţii înscrişi la concurs au avut de îndeplinit următoarele condiţii: să aibă studii superioare juridice şi cetăţenia română, precum şi domiciliul în România, să nu aibă antecedente penale, cazier fiscal, să se bucure de o bună reputaţie şi să fie apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei.

Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise la următoarele discipline: procedură penală, procedură civilă şi organizare judiciară. Pentru admiterea la Şcoala Naţională de Grefieri candidatul trebuie să obţină cel puţin media 6,00, dar nu mai puţin de 5,00 la fiecare probă de concurs, clasificarea candidaţilor urmând a se face în ordinea descrescătoare a mediilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close