Antena 3 CNN Actualitate Concursul naţional de veliere. Ambarcaţiune în pericol de scufundare

Concursul naţional de veliere. Ambarcaţiune în pericol de scufundare

Concursul naţional de veliere. Ambarcaţiune în pericol de scufundare
09 Sep 2007   •   09:59

Un velier care participa la o competiţie pe Marea Neagră a fost la un pas să se scufunde. Din cauza vântului puternic, ambarcaţiunea s-a înclinat periculos de mult şi nu a mai putut fi controlată. Cele cinci persoane aflate la bord au fost salvate de un echipaj al Poliţiei de Frontieră şi aduse la ţărm. Incidentul s-a petrecut în momentul în care velierul parcursese deja jumătate din parcursul de concurs.

În timpul unei manevre de întoarcere, din cauza vântului puternic şi a mării furioase, echipajul nu a mai putut controla velele, iar nava s-a înclinat periculos. Nava a început să ia apă, iar motorul a fost inundat. Echipajul a transmis un semnal SOS, iar o şalupă a poliţiei de frontieră a plecat imediat în ajutorul velierului. Operaţiunea de salvare nu a fost însă lipsită de incidente. Din cauza vântului şi a mării agitate, şalupa poliţiei de frontieră şi velierul s-au ciocnit.

Doar puţin a lipsit ca velierul să se scufunde. Velierul ?Corsarul? a fost dus de urgenţă în Portul Midia, care se află cel mai aproape de locul incidentului. Şi asta pentru că ambarcaţiunea nu ar fi rezistat unui drum mai lung. O altă ambarcaţiune aflată şi ea în competiţie a avut nevoie de ajutor şi a fost adusă la ţărm de un alt velier.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close