Antena 3 CNN Actualitate Condamnarea la moarte a lui Munaf a rămas definitivă

Condamnarea la moarte a lui Munaf a rămas definitivă

Condamnarea la moarte a lui Munaf a rămas definitivă
14 Noi 2007   •   20:59

Condamnarea la moarte a lui Mohammad Munaf rămâne definitivă, au declarat surse judiciare pentru ?Gardianul?. Este vorba de sentinţa dată de justiţia irakiană toamna trecută. Curtea de Apel din Bagdad a reconfirmat pedeapsa capitală. Munaf a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru implicare în răpirea celor trei jurnalişti români. Potrivit surselor citate de la Gardianul, condamnatul mai are o ultimă şansă: să fie graţiat de preşedintele Irakului. Munaf este judecat şi în România pentru terorism.

Redactarea sentinţei lui Mohamad Munaf întârzie, suţin surse citate de Gardianul, pentru că preşedintele completului de judecată este plecat într-o vizită oficială. Mohamad Munaf a intrat în atenţia odată cu răpirea ziariştilor români, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.

După eliberarea acestora, pe 23 mai 2005, ambasada Statelor Unite la Bucureşti anunţa că Mohammad Munaf va rămâne la Bagdad pentru a fi interogat în continuare. În prezent, acesta este deţinut într-o bază militară americană.

Munaf a fost acuzat de implicare în organizarea răpirii jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian şi condamnat la moarte prin spânzurătoare. Alături de el, mai sunt condamnaţi în acest caz alţi 5 iakieni, printre care şi fratele lui Munaf, Youssuf.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close