Antena 3 CNN Actualitate Condamnat la închisoare pentru fraudă, angajat pe bani mulţi la stat

Condamnat la închisoare pentru fraudă, angajat pe bani mulţi la stat

Condamnat la închisoare pentru fraudă, angajat pe bani mulţi la stat
Sursa foto: predoiu
29 Iun 2009   •   09:16

Un infractor condamnat la închisoare reuşeşte să rămână angajat al statului şi nu pe orice post. Constantin Predoiu a primit, în ianuarie anul acesta, 9 luni de închisoare cu suspendare pentru un prejudiciu adus Complexului Energetic Turceni de peste 200.000 de lei. Cu toate acestea, el a fost angajat consilier personal al directorului general al Compexului gorjean.

Constantin Predoiu a devenit consilier personal al directorului general Ionel Manţog, în vremea în care acesta din urmă conducea Complexul Energetic Turceni. După plecarea lui Manţog, Predoiu a rămas pe aceeaşi funcţie pentru care primeşte lunar 5.000 de lei din banii statului.

Nimeni nu pare să bage în seamă ilegalităţile comise de Constantin Predoiu. Acesta a fost condamnat, în ianuarie, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă la închisoare alături de alte patru persoane. Colegii de dosar se află în închisoare pentru executarea pedepsei. Nu, însă, şi Predoiu. Toţi au fost condamnaţi într-un dosar din seria "strămutaţilor de lux".

În acest caz, unui om de afaceri din Gorj, i s-a construit o casă în municipiul Târgu-Jiu, în zona de exploataţii miniere. Întreaga tranzacţie dintre proprietarul terenului şi omul de afaceri s-a făcut pe baza unor anexe gospodăreşti şi a fost intermediată de Constantin Predoiu.

Pentru a nu întâmpina probleme la declanşarea procedurii de reconstrucţie, Constantin Predoiu alături de alte patru persoane, specialişti ai Institutului de Proiectări din Craiova au falsificat schiţele construcţiei.

După ce documentele au fost gata, dosarul a fost înaintat spre aprobare. În urma aprobării s-a putut construi o vilă de zece ori mai scumpă.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close