Antena 3 CNN Actualitate Condamnat la MOARTE din cauza RELIGIEI. Părinţii REFUZĂ transfuziile de sânge, chiar dacă acestea i-ar salva viaţa

Condamnat la MOARTE din cauza RELIGIEI. Părinţii REFUZĂ transfuziile de sânge, chiar dacă acestea i-ar salva viaţa

Condamnat la MOARTE din cauza RELIGIEI. Părinţii REFUZĂ transfuziile de sânge, chiar dacă acestea i-ar salva viaţa
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   08:37

 Un tănăr de 26 de ani riscă să moară deoarece familia îi refuză transfuzia de sânge. Bărbatul a fost rănit într-un accident rutier în urmă cu 3 zile şi a suferit mai multe traumatisme cranio-faciale.

Medicii l-au operat, dar tânărul este în continuare în stare gravă şi are nevoie urgentă de sânge. Părinţii refuză însă categoric transfuzia din motive religioase.

Martorii lui Iehova consideră că porunca biblică de a nu consuma sânge are aplicație și în cazul tranfuziilor de sânge. Ilustrativ, un consumator de droguri își administrează doza cu aproximativ același efect, indiferent dacă o face prin sistemul digestiv sau prin cel circulator (prizare sau injectare). Criticii creștini vor spune că martorii se călăuzesc după porunci selective din Vechiul Testament.
Pe site-ul oficial ei recunosc că cele mai multe probleme apar atunci când sunt implicați copiii, dar nu se feresc să discute problema și în termeni radicali, întrebând „a cui alegere și a cui conștiință sunt la mijloc?"



×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close