Antena 3 CNN Actualitate Condamnat la moarte prin videoconferință

Condamnat la moarte prin videoconferință

Un bărbat din Nigeria a fost condamnat la moarte pentru o crimă comisă în 2018, în cadrul primei şedinţe de tribunal desfăşurate prin videoconferinţă, relatează surse judiciare citate de AFP.

Condamnat la moarte prin videoconferință
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mai 2020   •   21:01

"Vă declar vinovat şi vă condamn la moarte prin spânzurare. Dumnezeu să se îndure de sufletul dvs. Iată judecata virtuală a Curţii", a declarat judecătorul Mojisola Dada, pe aplicaţia Zoom.

Întregul proces a durat trei ore, "toate părţile" fiind reprezentate, iar anumiţi ziarişti au putut asista la şedinţa online, a menţionat grupul societăţii civile TransparencIT Nigeria, încurajând justiţia din ţara africană să accelereze procedurile judiciare.

"Potrivit preşedintelui (Muhammadu) Buhari, conform datelor disponibile, populaţia penitenciarelor din Nigeria se ridică la 74.127 de deţinuţi, iar 52.226 dintre aceştia sunt încă în aşteptarea procesului", a atenţionat preşedinţia într-un comunicat din 21 aprilie. 

Statele federale nigeriene dispun de propriile legislaţii în ce priveşte pedeapsa cu moartea, care este aplicată pentru diferite fapte, inclusiv crime şi răpiri.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close