Antena 3 CNN Actualitate Condiţiile în care chiriaşii pot cumpăra apartamente ANL

Condiţiile în care chiriaşii pot cumpăra apartamente ANL

Condiţiile în care chiriaşii pot cumpăra apartamente ANL
13 Feb 2008   •   13:40

Tinerii care stau cu chirie de cinci ani în apartamente ANL pot cumpăra locuinţele respective, dacă întrunesc anumite condiţii. Aceste condiţii au fost stabilite miercuri de Guvern. Actualii chiriaşi trebuie să plătească apartamentul cu banii jos şi nu au voie să îl vândă mai devreme de cinci ani. Foarte important: nu au dreptul să cumpere locuinţele ANL decât chiriaşii care au mai puţin de 2.500 de lei - venit lunar brut pe membru de familie.

Titularul contractului de închiriere şi membrii familiei acestuia pot achiziţiona o singură dată o astfel de locuinţă. De asemenea, cumpărătorii nu trebuie să deţină o altă locuinţă în proprietate.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, apreciază că ANL va obţine aproximativ 30-40 milioane euro din vânzarea a 2.200 locuinţe. În ultimii 7 ani, ANL a făcut 21.000 de locuinţe pentru tineri. Numai anul trecut au fost date în folosinţă 2.800 de apartamente şi garsoniere. În 2008, ministrul Borbely spune că tinerii vor primi peste 3.000 de locuinţe în care se vor putea muta cu chirie.

BORBELY DESPRE CASELE DESTINATE TINERILOR

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close