Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Direcţiei de protecţie a copilului din Bistriţa, demisă după crima asistentei maternale

Conducerea Direcţiei de protecţie a copilului din Bistriţa, demisă după crima asistentei maternale

Conducerea Direcţiei de protecţie a copilului din Bistriţa, demisă după crima asistentei maternale
25 Aug 2008   •   18:36

Şeful Direcţiei de Protecţie a Copilului din Bistriţa şi subordonaţii săi sunt cercetaţi penal în cazul copilului de patru ani ucis de către asistenta maternală care îi avea în grijă. Anchetele scot la iveală informaţii şocante legate de neglijenţa autorităţilor. Deşi iniţial s-a declarat contrariul, asistenta nu a fost niciodată examinată din punct de vedere psihologic, nici măcar atunci când i s-a acordat atestatul. După mai multe zile de anchetă, poliţiştii au primit noi mărturii, care confirmă că micuţul de numai patru ani, era torturat în mod constant de Marcela Făgărăşan.

Poliţiştii l-au audiat şi pe copilul de opt ani, aflat în custodia aceleiaşi asistente maternale. Mărturia lui, susţin procurorii, reprezintă o probă solidă pentru acuzare. Băiatul a confirmat că Marcela Făgărăşan îl lovea şi îl ardea cu ţigara pe micuţ, în mod frecvent. Asistenta maternală îi promitea băiatului de opt ani că îi va cumpăra o bicicletă, dacă nu va spune nimănui ce a văzut. Şi cei doi copii naturali ai femeii, băiatul de 16 ani şi fata de 19, au confirmat aceasta variantă în faţa poliţiştilor, potrivit declaraţiilor procurorului Angela Sângeorzan, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Bistriţa Năsăud.

Între timp, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în subordinea căruia se află Direcţia de protecţie a copilului, a decis să-l destituie pe directorul serviciului de asistenţi maternali şi pe asistenţii sociali, care ar fi trebuit să verifice starea copilului.

Mai mult, asistenţii sociali care nu şi-au făcut datoria riscă şi întocmirea unor dosare penale. Procurorii s-au autosesizat şi au cerut poliţiştilor să înceapă cercetările. Responsabilii din cadrul Direcţiei Judeţene de Protecţie a Copilului spun că nu au putut face mai mult, pentru că numărul asistenţilor maternali şi sociali este mult prea mic în comparaţie cu cel al copiilor care au nevoie de ajutor. Băiatul de patru ani va fi înmormântat marţi, în comuna natală a mamei sale naturale. Femeia, care este închisă pentru furt, va veni la înmormântarea copilului, însoţită de o escortă.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close