Antena 3 CNN Actualitate Conducerea unei primării din Bistriţa-Năsăud, anchetată de procurorii de DNA pentru luare de mită şi şantaj

Conducerea unei primării din Bistriţa-Năsăud, anchetată de procurorii de DNA pentru luare de mită şi şantaj

Conducerea unei primării din Bistriţa-Năsăud, anchetată de procurorii de DNA pentru luare de mită şi şantaj
Sursa foto: Foto: worldharmonyrun.org
07 Apr 2012   •   10:12

Conducerea primăriei Telciu din Bistriţa-Năsăud şi consilierii locali sunt anchetaţi de procurorii DNA pentru luare de mită şi şantaj. Câţiva fermieri au depus plângere, pentru că li s-au cerut mai mulţi bani decât au fost stipulaţi în contractele de închiriere a păşunilor alpine din comună.

Scandalul dintre fermierii comunei Telciu şi primărie este mai vechi. În urmă cu câţiva ani, primăria a dat în chirie păşunile alpine unor crescători de animale din comună. Însă unii proprietari nu au respectat obligaţiile ce le reveneau, iar contractele au fost reziliate. Astfel proprietarii de păşuni nu au mai obţinut banii europeni prin Agenţia Pentru Intervenţie în Agricultură, iar primăria a hotărât să perceapă un procent de 25 % din venit.

Cei anchetaţi susţin că sunt nevinovaţi şi că problemele reapar la fiecare patru ani.

Consiliul Local Telciu a închiriat ciobanilor în total 2.000 de hectare de păşuni pentru care a încasat la buget peste 150.000 de lei. Banii urmau să fie folositi pentru cadastru şi alte lucrări.

×
Subiecte în articol: DNA procurorii DNA contracte fermieri
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close