Antena 3 CNN Actualitate Partea murdară a campaniilor electorale făcută din fața computerului. Un hacker face dezvăluiri incendiare

Partea murdară a campaniilor electorale făcută din fața computerului. Un hacker face dezvăluiri incendiare

Partea murdară a campaniilor electorale făcută din fața computerului. Un hacker face dezvăluiri incendiare
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Apr 2016   •   23:03

Aflat într-o închisoare din Bogota, în Columbia, hackerul Andres Sepulveda, în vârstă de 31 de ani, le-a relatat jurnaliştilor cum a fost implicat timp de opt ani în acţiuni de manipulare a opiniei publice, de interceptare, de infiltrare şi de piraterie cibernetică la cel mai înalt nivel, potrivit adevarul.ro.

El spune că a lucrat doar pentru lideri de dreapta din America Latină. Hackerul columbian susţine că a participat din umbră la campanii electorale din Nicaragua, Panama, Honduras, Salvador, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Venezuela şi Mexic.

„Treaba mea era să fac publice activităţile murdare ale unor candidaţi, să efectuez operaţiuni de manipulare psihologică, de propagandă neagră, să lansez zvonuri, adică să fac toată partea sumbră a politicii pe care nimeni nu şi-o poate imagina“, mărturiseşte Andres Sepulveda.

În aceste ţări, el a călătorit mereu cu paşapoarte false, a operat la distanţă de staffurile de campanie şi a fost plătit doar cash.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close