Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de artificii și petarde, confiscate de polițiști

Sute de mii de artificii și petarde, confiscate de polițiști

Sute de mii de artificii și petarde, confiscate de polițiști
12 Dec 2015   •   11:58

Peste 500.000 de articole pirotehnice au fost confiscate în județele Cluj, Ilfov și Suceava, în urma unei acțiuni în domeniul utilizării și deținerii de materiale pirotehnice și privind legalitatea desfășurării actelor de comerț cu astfel de produse, acțiunile de acest fel urmând să continue, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că, în ceea ce privește încălcarea regimului silvic, în săptămâna 6 — 12 decembrie au fost constatate 127 de infracțiuni și s-au aplicat 545 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 588.000 de lei, iar acțiunile de acest fel se vor intensifica în zilele următoare, odată cu apropierea Crăciunului.

"În ceea ce privește siguranța în trafic, Poliția a intensificat misiunile preventive și de fluidizare a circulației. Au fost reținute 2.563 de permise de conducere, dintre care 388 pentru depășirea regimului de viteză și 431 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 1.159 de certificate de înmatriculare", a menționat Monica Dajbog.

Jandarmeria Română a fost prezentă pentru menținerea ordinii publice la 650 de evenimente cu un număr mare de persoane, inclusiv în târguri speciale de Crăciun, nefiind înregistrate incidente deosebite.

În perioada 6 — 12 decembrie, structurile pentru situații de urgență au intervenit în 12.293 de cazuri și anume: au fost efectuate 5.636 de intervenții SMURD, 341 pentru stingerea incendiilor și 29 pentru descarcerare. În total, 5.554 de persoane au fost asistate și 81 salvate din situații de pericol.

În sprijinul intervențiilor pentru salvarea de vieți omenești, Inspectoratul General de Aviație a asigurat în ultimele șapte zile transportul aerian de urgență pentru 21 de pacienți către unități spitalicești.

"Săptămâna aceasta, pompierii au efectuat 1.179 de controale, aproape de două ori mai multe față de săptămâna trecută, fiind depistate 188 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate peste 2.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.500.000 de lei, iar în cazul a șase obiective economice s-a luat decizia suspendării funcționării", a mai spus Dajbog.

În săptămâna 6 — 12 decembrie, aproape 850.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

"Având în vedere că Planul de măsuri 'Sărbători de iarnă în siguranță', aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, vizează și asigurarea securității la frontierele României, prin intensificarea controalelor, polițiștii de frontieră au depistat și reținut 20 de persoane care erau semnalate ca fiind urmărite general pentru săvârșirea unor infracțiuni în țară sau în străinătate", a mai declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Ea aamintit că valabilitatea pașaportului simplu electronic pentru copiii care nu au împlinit 12 ani este de trei ani, iar pentru cei cu vârsta de peste 12 ani termenul de valabilitate al acestui document este de cinci ani, în timp ce pașaportul simplu temporar este valabil 12 luni.

×
Subiecte în articol: artificii petarde
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close