Antena 3 CNN Actualitate Conflictul producători ? hipermarketuri, blocat la Parlament

Conflictul producători ? hipermarketuri, blocat la Parlament

Conflictul producători ? hipermarketuri, blocat la Parlament
22 Apr 2008   •   21:58

Comisia pentru Politică Economică a Camerei Deputaţilor nu a ajuns la nici o concluzie după audierile de marţi ale reprezentanţilor de hipermarketuri, în conflictul acestora cu producătorii. O soluţie va fi căutată abia după sărbători. Preşedintele Comisiei de Politică Economică, Mihai Tudose, a amintit că atât producătorii cât şi retailerii au fost de acord cu elaborarea unui cod de bune practici.

„În urma audierilor am constatat cel puţin două lucruri importante: o nevoie de stingere a conflictului şi de a ajunge la o cale de comunicare”, a spus Tudose. Comisia pentru Politică Economică a Camerei Deputaţilor va stabili dacă este nevoie să fie modificată Legea Concurenţei pentru a se putea controla mai strict activităţile marilor retaileri. „Vom analiza dacă legea concurenţei are nevoie de amendamente şi ce amendamente să facem ca să reglementăm situaţia. În maximum o lună vom da răspuns la această problemă”, a declarat Gabriel Sandu.

Membrii comisiei se vor întâlni cu reprezentanţi de la Protecţia Consumatorilor şi de la Consiliului Concurenţei, pentru a analiza necesitatea modificării legislaţiei. La audierile de marţi au fost invitaţi doar reprezentanţii magazinelor. Patronatele din industria alimentară şi cea uşoară au fost în faţa comisiei săptămâna trecută.

Membrii comisiei spun că vor mai urma astfel de audieri, după Paşte. Scandalul dintre lanţurile de magazine şi producători a izbucnit la începutul lunii martie. Sindicatele din industria alimentară au acuzat hipermarketurile că impun diverse taxe, care se regăsesc în final în preţurile mărite ale produselor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close