x close

Consecinţele ploilor torenţiale: Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate

de D.D.    |    17 Mai 2012   •   13:15
Consecinţele ploilor torenţiale: Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate 407 Foto: Agerpres
O avertizare Cod Galben de inundaţii a fost emisă astăzi de hidrologi, pe mai multe râuri din ţară. Hidrologii avertizează că vor avea loc scurgeri importante pe versanţi  şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Sunt vizate următoarele bazine hidrografice:

- Crasna – jud. Sălaj şi Satu Mare, Barcău – jud. Slaj şi Bihor, începând cu 17 mai, ora 11:00 şi Motru, Gilort şi Jiu sector Filiasi-Racari – jud. Mehedinţi, Gorj şi Dolj, pe afluenţii din bazinul inferior al Oltului - jud. Vâlcea şi Olt şi pe afluenţii din bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmbovitei - jud. Argeş.

Avertizarea este valabilă în intervalul 17.05.2012 ora 11:00 – 18.05.2012 ora 16:00.

"Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate", avertizează hidrologii.


Meteorologii au emis ieri o avertizare de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină, în nordul, sudul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte.

Citeşte mai multe despre:

rauri hidrologi inundatie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati