Antena 3 CNN Actualitate Consilier de cumpărături, o meserie bănoasă în România

Consilier de cumpărături, o meserie bănoasă în România

Consilier de cumpărături, o meserie bănoasă în România
06 Mai 2008   •   21:45

Mersul la cumpărături - pentru unii o corvoadă, pentru alţii o meserie. O meserie care se numeşte oficial „personal shopper”. Sau consilierii de cumpărături. Adică oamenii care merg în locul nostru la magazin şi ne cumpără haine, mobilă sau chiar maşini. În America, pentru că acolo a fost inventat consilierul de cumpărături, această meserie există de ani buni. La noi, doar de vreo trei.

Chiar dacă e poate cea mai râvnită meserie din lume, doar câţiva oameni o practică în România. Ciprian Sipoş e unul dintre ei. „Mulţi o percep ca pe o fiţă. Nu are nici o legătură, oamenii când câştigă destul de mult, nu mai au timp”, spune el. Ei sunt primii care apelează la personal shopper. Oameni cu puţin timp liber şi bani mulţi, care pot dori lucruri chiar şi din străinătate.

Consilierul de shopping trebuie să îşi cunoască foarte bine clientul. De la dimensiunile corpului, până la pasiuni şi mediul în care se învârte. Doar aşa va reuşi să îi cumpere nu doar ce i se potriveşte, ci şi ce îi place. Dar şi onorariul său este pe măsură. Un personal shopper poate câştiga chiar şi 800 de euro pe zi. Există însă şi câteva magazine din Bucureşti care au consilier de cumpărături. Iar serviciul este gratuit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close