Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Concurenţei a dat amenzi de 12 milioane de euro în urma unei investigaţii pe piaţa medicamentelor

Consiliul Concurenţei a dat amenzi de 12 milioane de euro în urma unei investigaţii pe piaţa medicamentelor

Consiliul Concurenţei a dat amenzi de 12 milioane de euro în urma unei investigaţii pe piaţa medicamentelor
Sursa foto: Foto: Videonews
de S.T.    |    19 Mar 2012   •   15:38
Consiliul Concurenţei a dat amenzi de 12 milioane de euro în urma unei investigaţii pe piaţa medicamentelor. Investigaţia a fost declaşată în luna octombrie a anului 2008 ca urmare a deciziei companiilor de a sista livrările de medicamente către spitale şi farmacii. Conform reprezentanţilor companiei farmaceutice Bayer şi Sintofarm, această decizie se datora refuzului Ministerului Sănătăţii de a ajusta preţul medicamentelor, în funcţie de evoluţia cursului valutar.

Companiile farmaceutice Bayer, Sintofarm şi distribuitorii Mediplus, Polisano, Relad, Farmexim, Farmexpert, Fildas, Montero, ADM, Pharmafarm au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei cu aproximativ 51,52 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru încheierea unor înţelegeri privind interzicerea exportului de produse Bayer şi, respectiv, Sintofarm.

Amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei sunt următoarele: Bayer - 7,25 milioane de lei, Sintofarm - 63.000 de lei, Mediplus - 11,74 milioane de lei, Polisano - 3,75 milioane de lei, Relad - 1,58 milioane de lei, Farmexim - 4,85 milioane de lei, Farmexpert - 10,99 milioane de lei, Fildas - 5,82 milioane de lei, Montero - 75.000 de lei, ADM - 3,97 milioane de lei şi Pharmafarm - 1,38 milioane de lei.

În anul 2011, Consiliul Concurenţei a finalizat mai multe investigaţii în domeniul farmaceutic, valoarea amenzilor aplicate fiind de 60 milioane lei.



×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close