Antena 3 CNN Actualitate Constanţa. Două camioane cu ajutoare au ajuns în localităţile izolate

Constanţa. Două camioane cu ajutoare au ajuns în localităţile izolate

Constanţa. Două camioane cu ajutoare au ajuns în localităţile izolate
05 Ian 2008   •   08:59

Misiune extrem de dificilă a jandarmilor din Constaţa. Aceştia au plecat să ducă alimente în localităţile izolate din sudul judeţului. De mai mult de 48 de ore, majoritatea nu au nici energie electrică şi nici apă potabilă. În drumul lor jandarmii au întâmpinat foarte multe dificultăţi. În calea lor a stat viscolul şi stratul gros de zăpadă care pe alocuri atinge şi un metru. Misiunea jandarmilor va continua şi sâmbătă.

Două camioane ale Jandarmeriei, încărcate cu 5.000 de pâini şi tot atâtea sticle de apă au pornit spre cele peste 20 de localităţi izolate complet din cauza viscolului şi a nămeţilor. Pe Drumul Naţional 38, stratul de zăpadă atinge 40 - 50 de centimetri, iar troienele de pe marginea şoselei depăşesc adesea un metru şi chiar mai bine. După nici două ore de înaintare, misiunea părea compromisă de inconştienţa unui şofer de TIR. După cinci sute de metri, o altă pauză de o oră. Freza şi lama au tras din greu să creeze o breşă în carosabil. Un utilaj de deszăpezire cedase cu o seară înainte şi bloca şoseaua.

În acest timp oamenii stăteau blocaţi în sat de peste 30 de ore. În plus, acolo rămăsese blocată şi o maşină a salvării. În toiul nopţii, pe un ger cumplit şi după aproape 12 ore de mers, jandarmii au descărcat pâinea pentru locuitorii din Amzacea. Jandarmii îşi vor continua sâmbătă drumul spre celelalte localităţi izolate. În urma incidentului cu TIR-ul care a blocat şoseaua, poliţiştii au tras pe dreapta toate autocamioanele care intenţionau să intre aseară pe Drumul Naţional 38.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close