Antena 3 CNN Actualitate Constantin Scripcaru: Am fost supus la electroşocuri

Constantin Scripcaru: Am fost supus la electroşocuri

Constantin Scripcaru: Am fost supus la electroşocuri
08 Ian 2008   •   19:34

Informaţii surprinzătoare în cazul românului arestat la Ruse. Invitat la emisiunea ?Ştirea Zilei?, Constantin Scripcaru a declarat poliţiştii bulgari i-au aplicat electroşocuri. ?Am descoperit urme care arată că am fost supus la electroşocuri. Poate pentru faptul că am fost bătut şi trântit cu spatele în zăpadă nu mi-am dat seama că mi-au pus electroşocuri?. Mai mult, pentru a putea fi pus în libertate, Scripcaru a mărturisit că a fost obligat să se declare vinovat. ?Am fost pus în situaţia să spun că sunt vinovat, ca să pot fi eliberat. Până la urmă, scopul meu a fost să fiu eliberat. Traducătorul mi-a spus că singura posibilitate să fiu liber e să mă declar vinovat. I-am spus că eu nu sunt, dar că voi face acest lucru dacă aşa pot fi liber?.

Soţia şoferului, Lucia Scripcaru, a precizat că turiştii din microbuz au sărit în ajutorul lor. Cu toate astea, poliţiştii l-au lovit cu picioarele şi i-au pus cătuşele, după care ?m-au repezit şi pe mine şi m-au jignit?.

Ion Oltu, pasager al microbuzului condus de Scripcaru, a declarat că unul dintre poliţişti l-a smuls din maşină, după care a chemat un alt poliţist pentru a-l imobiliza şi a-i pune cătuşele. L-au dezbrăcat apoi până la brâu, l-au călcat pe picioare şi l-au bătut, după care l-au urcat în maşină. ?I-au tratat pe şofer şi pe soţia sa ca pe nişte animale?. În ceea ce priveşte intervenţia consulului român la Sofia, pasagerul a declarat că acesta a ascultat doar partea bulgară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close