Antena 3 CNN Actualitate Construcţia de autostrăzi debutează cu o amânare

Construcţia de autostrăzi debutează cu o amânare

Construcţia de autostrăzi debutează cu o amânare
06 Ian 2009   •   08:30

Mult promişii mii de kilometri de autostrăzi suferă o amânare, după ce termenul limită de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov a fost schimbat cu o lună.
Astfel, programul de autostrăzi al guvernării PDL-PSD demarează cu o nouă prelungire a termenului: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) stabileşte ca 2 februarie termenul de depunere a ofertelor finale pentru selectarea constructorului tronsonului Comarnic-Braşov al autostrăzii Transilvania. Motivul este invocat ca fiind faptul că ?doi dintre candidaţi au reclamat nişte probleme şi am hotărât că e bine să mai facem o verificare?, delcrau oficiali ai ministerului. În vreme ce ministrul Radu Berceanu a dat vina pe fostul Guvern: ?ceea ce vă pot spune acum, fără să fi avut prea mult timp la dispoziţie ca să intru în detalii, să mă clarific, este că s-a mers pe ideea unui dialog competitiv în scopul atribuirii de concesiuni. În două-trei zile voi fi în măsură să vă dau mai multe amănunte. Predecesorii mei au stabilit un program mai relaxat de Sărbători. Aştept ca oamenii să reintre în atmosfera de lucru pentru a putea pune totul la punct?, a spus Berceanu, citat de Gândul.
Conform oficialilor citaţi de Mediafax, ?urmează să se facă un material care va fi finalizat în jurul datei de 19 ianuarie, iar data estimativă pentru noul termen de depunere a ofertelor finale este de 2 februarie?, ceea ce înseamnă că şi această amânare ar putea suferi o altă amânare.
Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor finale a fost 15 decembrie 2008, acesta fiind prelungit până pe 5 ianuarie 2009.
Prin programul de guvernare asumat şi publicat pe site-ul său, Executivul Boc s-a angajat să finalizeze, până în 2012, aproape 1.000 km de autostradă. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a mai declarat că se va renunţa la construcţia celor 12 drumuri expres prevăzute în proiectele predecesorului Orban şi că în locul unora dintre acestea vor fi făcute autostrăzi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Autostrada Transilvania
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close