Antena 3 CNN Actualitate Au început lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Ce au aflat locuitorii care au imobile de-a lungul magistralei

Au început lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Ce au aflat locuitorii care au imobile de-a lungul magistralei

Veste bună pentru clujeni. Primăria municipiului Cluj-Napoca a început lucrările la viitorul metrou. Muncitorii au început deja să lucreze la foraje, iar autoritățile îi anunță pe locuitori că echipele vor ajunge în zonele lucrărilor pentru construcția din subteran.

Au început lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Ce au aflat locuitorii care au imobile de-a lungul magistralei
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    27 Oct 2020   •   20:00

„Primăria Cluj-Napoca, în calitate de autoritate contractantă, anunţă demararea lucrărilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice în cadrul proiectului „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea şi a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiţii”, se arată în comunicatul  Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria le solicită oamenilor să permită accesul echipelor tehnice pentru a face verificările necesare.

„Solicităm cetăţenilor ce deţin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului şi în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice şi utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiţii a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010″, se  mai arată în comunicat.
Obiectivele lucrării

Potrivit autorităților, obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:

  •     Îmbunătăţirea atractivităţii sistemului de transport public durabil metropolitan în vederea accesării rapide a oportunităţilor socio-economice din zona de studiu aflată pe axa est-vest a municipiului.
  •     Sprijinirea aspiraţiilor de creştere economică şi a creşterii ocupării forţei de muncă prin asigurarea unei capacităţi de transport îmbunătăţite pentru deservirea axei est-vest a zonei metropolitane.
  •     Reducerea impactului activităţilor de transport (poluarea aerului şi zgomotul) asupra mediului în cadrul zonei de studiu prin asigurarea unei axe de transport durabil, care să contribuie la re-distribuţia modală de la transportul cu autoturismul personal”, se prrecizează în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: metrou Cluj-Napoca
Parteneri
Circulație blocată la metrou în București, după ce o persoană a căzut pe șine
x close