Antena 3 Actualitate Consultările pe marginea modificării Legii CNSAS s-au încheiat

Consultările pe marginea modificării Legii CNSAS s-au încheiat

20 Feb 2008   •   15:32
Consultările pe marginea modificării Legii CNSAS s-au încheiat

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, s-a declarat mulţumită de rezultatul discuţiilor purtate la Ministerul Justiţiei pe tema noii legi a CNSAS. Constatările CNSAS nu vor fi date publicităţii până când nu va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţelor de judecată, dar şedinţele vor fi publice.

Secretarul de stat, Gheorghe Mocuţa, cel care a coordonat din partea Ministerului Justiţiei aceste consultări, speră că proiectul noului act normativ va putea fi consultat chiar la începutul săptămânii viitoare.

Nu se ştie, încă, ce formulă va fi adoptată pentru a promova în Parlament noua lege, dar este sigur că va fi respectat termenul de 45 de zile stabilite de Curtea Constituţională pentru modificarea Legii CNSAS.

Consultările de la Ministerul Justiţiei au loc după ce Curtea Constituţională a decis că unele prevederi ale legii CNSAS nu respectă legea fundamentală.

Între timp, Guvernul a emis o ordonanta de urgenţă care permite continuarea activităţii CNSAS, dar este necesară modificarea în lege a prevederilor declarate neconstituţionale.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close