Antena 3 CNN Actualitate Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului de piele. Peste 3000 de români au mers la medic

Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului de piele. Peste 3000 de români au mers la medic

Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului de piele. Peste 3000 de români au mers la medic
Sursa foto: cancer de piele
25 Mai 2009   •   20:52

Peste 3000 de români au mers la medic pentru a afla dacă riscă să se îmbolnăvească de cancer de piele. Medicii dermatologii s-au uitat atent şi au găsit probleme grave la câţiva dintre pacienţii veniţi la consultaţii. Ei urmează să fie operaţi de urgenţă pentru că acest tip de cancer este unul dintre cele mai agresive.

Fie că e soarele de pe plajă, de pe stradă sau de la solar efectul e acelaşi. Pielea este bombardată de raze ultraviolete, iar aluniţele încep să se modifice. Cresc, îşi schimbă forma şi culoarea. Faţa, gâtul, urechile şi mâinile sunt cele mai frecvente locuri de apariţie. Dar, medicii spun că nu toate aluniţele duc la cancer de piele.

În schimb, nevii nevocelulari sunt aluniţele care duc la cancer de piele. Melanomul malign e cea mai agresivă formă de cancer.

Rata de supravieţuire la melanomul de gradul I este de 1,5 la sută la 5 ani, dar dacă este descoperit în stadiul patru, rata de supravieţuire e foarte mică.

Persoanele blonde şi cu ochii albaştrii au pielea cea mai sensibilă dar cancerul nu alege. 37.000 de oameni mor anual, în lume, din cauza acestei boli. Mai mult de 90% din toate cancerele apar ca urmare a expunerii în exces a pielii la soare.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close