Antena 3 CNN Actualitate Consumatorii români îşi cunosc mai bine drepturile şi reclamă serviciile de proastă calitate

Consumatorii români îşi cunosc mai bine drepturile şi reclamă serviciile de proastă calitate

Consumatorii români îşi cunosc mai bine drepturile şi reclamă serviciile de proastă calitate
04 Oct 2008   •   09:58

Românii reclamă tot mai mult serviciile de slabă calitate pentru că au început să-şi cunoască mai bine drepturile. Dacă în anii precedenţi în topul plângerilor se aflau produsele expirate, acum nemulţumirile se îndreaptă spre servicii din domeniul bancar, din turism ori legate de companii aeriene şi de telefonie mobilă, agenţii imobiliare sau case de schimb valutar.
Românii au învăţat că este mai important să-şi îndrepte plângerile împotriva unor servicii necorespunzător prestate decât a unui produs ieşit din termenul de garanţie. Oamenii nu se mai mulţumesc doar cu o amendă pentru comerciant, susţin jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.
Fie că sunt companii de cablu, internet, telefonie mobilă, agenţii de turism sau bănci, calitatea serviciilor puse la dispoziţia românilor nu se ridică întotdeauna la standarde prea înalte. Şi asta pentru că sunt puţine companii care-şi respectă clienţii şi nu toţi românii sunt selectivi în privinţa produselor cumpărate sau a serviciilor folosite. Sfatul specialiştilor este ca românii să se informeze foarte bine în acest sens.
Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, numai în luna august au fost sancţionate 16 bănci pentru majorarea comisioanelor fără înştiinţarea clientului. Şi agenţiile imobiliare sunt în atenţia autorităţilor din cauza numeroaselor reclamaţii. Legea agenţiilor imobiliare va fi reanalizată, pentru ca oamenii să primească informaţii clare şi precise în perioada precontractuală.
Până acum, românii au făcut nu mai puţin de 30.000 de reclamaţii la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, faţă de 50.000 de reclamaţii câte au fost înregistrate în anul 2007.
Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close