Antena 3 CNN Actualitate Contractul Loganurilor pentru Poliţie, suspendat până la finalizarea anchetei

Contractul Loganurilor pentru Poliţie, suspendat până la finalizarea anchetei

Contractul Loganurilor pentru Poliţie, suspendat până la finalizarea anchetei
17 Oct 2008   •   16:59

Poliţia va suspenda contractul de cumpărare a Loganurilor de peste 60.000 de euro până când va fi gata ancheta făcută de procurorii anticorupţie. Declaraţia aparţine şefului interimar al Poliţiei Românie, Gheorghi Plai. Acesta a susţinut că procedura de suspendare a acestor contracte nu a fost declanşată din timp pentru că nu existau concluziile raportului întocmit de corpul de control al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
?Suspendarea contractului se poate face şi pe cale amiabilă, până la definitivarea cercetărilor de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Dacă vom fi obligaţi să plătim daune, vom plăti?, a precizat şeful interimar al Poliţiei Române.
Plai a mai spus că în raportul Corpului de Control al MIRA sunt semnalate nereguli în procesul de derulare a achiziţiei. De asemenea raportul reclamă nereguli cu privire la preţul de achiziţie al maşinilor şi la neîndeplinirea cerinţelor minime pentru documentaţia de atribuire.
Chestorul Gheorge Popa, fostul şef al IGPR susţine în continuare că nu are niciun amestec în gestionarea contractului de cumpărare a celor câteva mii de Logan-uri la preţuri exorbitante. Popa declară că că respectivul contract a fost preluat de la predecesorul său pe când se afla într-un stadiu mult prea avansat de negociere. În aceste condiţii, oprirea contractului ar fi atras sancţiuni de peste un miliard de lei. Surse din interiorul IGPR susţin că Popa ar fi fost avertizat asupra neregulilor din contract şi totuşi a semnat actul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Logan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close