Antena 3 CNN Actualitate Controale la sânge în spitale. Aţa chirurgicală nesterilă importată din China va fi distrusă

Controale la sânge în spitale. Aţa chirurgicală nesterilă importată din China va fi distrusă

Controale la sânge în spitale. Aţa chirurgicală nesterilă importată din China va fi distrusă
03 Oct 2008   •   19:19

Tot mai multe spitale din ţară retrag din uz aţa chirurgicală nesterilizată provenită din China. Odată identificat lotul nesteril, conducerile unităţilor medicale din Constanţa, Braşov, Vaslui sau Târgu Mureş au decis să distrugă sau să trimită înapoi la distribuitor rolele de aţă chirurgicală.
Inspectorii sanitari fac controale la sânge în spitalele din ţară. Au găsit sute de cutii de aţă chirurgicală, importată din China, pe care le-au retras din uz şi le-au distrus. Conducerile spitalelor susţin că nu au înregistrat niciun caz, în care aţa chirugicală să fi pus în pericol viaţa pacienţilor. Medicii însă îi caută pe pacienţii care au suferit în ultima perioadă intervenţii chirurgicale, pentru a verifica dacă au apărut complicaţii.
Reporterii Antenei 3 au descoperit că aţa chirurgicală provenită din China, nu numai că nu este sterilă, dar nu este nici inscripţionată pe ambalaj, în conformitate cu legea. Şi au descoperit acest lucru într-unul din spitalele din Bucureşti. Autorităţile trebuie să afle acum cine este responsabil pentru distribuirea în spitale a materialelor chirurgicale neconforme.
Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close