Antena 3 CNN Actualitate COPAC:Vrem acces la medicamentele de care avem nevoie, nu la ce a mai rămas prin farmacia spitalului

COPAC:Vrem acces la medicamentele de care avem nevoie, nu la ce a mai rămas prin farmacia spitalului

COPAC:Vrem acces la medicamentele de care avem nevoie, nu la ce a mai rămas prin farmacia spitalului
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iun 2015   •   19:09

Pacienţii se plâng că preţul medicamentelor a scăzut ei nu au suficient acces la medicamentele de care au nevoie. Ei spun că în farmaciile spitalului abia mai găsesc medicamente. "Avem un catalog al medicamentelor. Este foarte important. Noi, ca pacienţi, nu ar trebui să abordăm problema costurilor, cât cresc şi cât scad. Nu ne interesează. Din punctul de vedere al preţurilor, orice pensionar are nevoie de acces la medicamentele cu preţuri foarte mici. Da, suntem de acord cu scăderea preţurilor, dar este foarte important accesul la medicamente. Am vrea să găsim medicamentele de care avem nevoie, şi nu în funcţie de ceea ce există în farmacia spitalului", a spus Gănescu, preşedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

El a mai spus că ar fi nevoie ca medicamentele să fie date conform unui protocol. "E important ca medicamentele să fie date conform unui protocol, a unui ghid, astfel încât fiecare pacient să aibă acces la medicamentelele de care are nevoie şi, repet, nu în funcţie de ceea ce se mai găseşte prin farmacie, aşa cum s-a întâmplat recent cu câţiva bolnavi. Aş vrea să atrag atenţia că sunt pacienţi care întâmpină greutăţi privind accesul la tratament, din cauza unor probleme din sistemul sanitar", a mai spus Gănescu.

"Prima lună de card de sănătate a dus o scădere a numărului de servicii. Astfel dacă în aprilie 2015 s-au raportat 15.546.030 servicii, în mai au fost 12.228.000. O scădere semnificativă (3.318.030) a serviciilor decontate şi validate. Ne apropiem astfel de ceea ce ne doream, ca numărul de servicii raportate să fie la fel cu numărul de servicii validate", a declarat Bănicioiu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close