Antena 3 CNN Actualitate Doi copii români au fost abuzați de un pedofil care preda religie, în Italia. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Doi copii români au fost abuzați de un pedofil care preda religie, în Italia. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Instanța de judecată a hotărât că bărbatul, fost profesor de religie la școala din Santo Stefano di Aspromonte (Reggio Calabria), să fie condamnat pentru că a întreţinut relaţii intime cu doi frați minori de 12 şi 13 ani în timpul meditaţiilor.

Doi copii români au fost abuzați de un pedofil care preda religie, în Italia. Ce pedeapsă a primit bărbatul
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   23:45

Totul a ieşit la iveală după ce băiatul cel mare a avut curaj şi i-a povestit mamei sale ce face profesorul în timpul meditaţiilor.

Şocată femeia a anunţat imediat autorităţile. Potrivit acesteia, bărbatul era considerat un prieten de familie şi copiii obişnuiau să îl viziteze des.

"Îl puneam în capul mesei, l-am respectat și l-am primit mereu cu drag în casa noastră, era un om în vârstă și părea serios, blând, aveam foarte mare încredere în el.

Era un om de mare încredere pentru familia noastră, făcea meditații cu băieții la mai multe obiecte fiind o persoană deosebit de cultă și de inteligentă. N-am crezut niciodată că ar putea profita în vreun fel de copiii mei”, a declarat mama pentru presa locală.

Fostul profesor de religie a fost arestat

Copiii au fost reprezentaţi în instanţă de un avocat italian care a contribuit şi la suportul emoţional al familiei.

 "Mama băieților a suferit mult din cauza celor întâmplate, dar a avut de asemenea curaj și tărie sufletească și a vrut cu orice preț să se facă dreptate pentru copiii ei. Nu a fost un proces ușor, dar important este că în cele din urmă cel vinovat e după gratii”, a declarat avocatul Crocitta.

Copiii au fost ascultați de specialiștii și psihologii tribunalului care au confirmat că cele povestite de ei sunt adevărate.

În cele din urmă, după un proces în primă instanță, unul în apel și un proces de recurs în fața Înaltei Curți de Casație, avocatul Marco Crocitta a reușit să facă dreptate pentru familia de români.

Fostul profesor de religie a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, la interzicerea drepturilor de a ocupa funcții publice și de a lucra cu minori.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close