Antena 3 CNN Actualitate Copiii cu părinţi avuţi nu merită alocaţie de la stat

Copiii cu părinţi avuţi nu merită alocaţie de la stat

Copiii cu părinţi avuţi nu merită alocaţie de la stat
27 Sep 2007   •   09:10

Premierului Călin Popescu Tăriceanu i se pare anormal ca un părinte care are venituri mari să mai primească şi alocaţie pentru copii. Prin urmare, i-a solicitat ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea de a acorda familiilor aceşti bani diferenţial, după principiul ?la familie cu venituri mai mici, cuantum mai ridicat?, începând cu 1 ianuarie 2008.

În şedinţa de Guvern de miercuri, s-a decis majorarea alocaţiei pentru copii de la 25 de lei la 32 de lei, tot de la 1 ianuarie 2008. Este vorba de o creştere de 28%, de care vor beneficia 4,6 milioane de copii, efortul bugetar fiind de 1,380 milioane RON. Potrivit premierului, de anul viitor există însă posibilitatea ca această alocaţie să nu mai fie acordată în cazul familiilor cu venituri mari.

?Principiul aplicării universale este cel care creează o discriminare: cei care provin din familii nevoiaşe au nevoie de un ajutor mai consistent, pentru a oferi copiilor şanse egale în viaţă cu ale celor din familii cu venituri ridicate?, a explicat premierul, adăugând că lui personal nu i se pare normal să primească alocaţii pentru cei doi copii ai săi, având în vedere veniturile pe care le are.

Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close