Antena 3 CNN Actualitate Copiii din Ştefăneşti au vestit Noul An (VIDEO)

Copiii din Ştefăneşti au vestit Noul An (VIDEO)

Copiii din Ştefăneşti au vestit Noul An <font color=red>(VIDEO)</font>
31 Dec 2007   •   12:23

Sănătate, belşug şi un an nou mai bun! Acestea sunt urările făcute de cei care au împânzit străzile şi uliţele satelor pentru a le vesti românilor venirea unui nou an. În comuna Ştefăneşti, lângă Bucureşti, noul an a fost anunţat de copiii satului. După ce au înhămat cei doi ponei şi au încărcat doi brazi decoraţi, copiii din Ştefăneşti, îmbrăcaţi în costume noi, au luat la rând casele localnicilor pentru a vesti noul an.

?Aho, aho, aaaaaaaaa! Să fiţi sănătoşi măi frumoşilor!?, sunt câteva din urările copiilor -

?Chiar m-au impresionat până la lacrimi pot să vă spun. Îi iubesc, mi-e drag de ei, sunt frumoşi?, a declarat o femeie din comună.

?Ne-a plăcut. Asta e datină din bătrâni?, apreciază oamenii. Deşi bucuroşi de urările de sănătate a celor mici, unii preferă să rămână realişti. ?Aşa se zice din bătrâni, dar dacă nu munceşti nu ai să ştiţi, nu-ţi pică de nicăieri?, spun realiştii.

Dar copiii au urat în continuare. Cel care îi organizzează pe copii, consilierul local Pavel Gheorghe, a declarat că în fiecare an copiii colindă şi merg cu pluguşorul, iar în alte zile participă la duverse concursuri, precum ar fi cel de pescuit. Pentru copii este important să menţină tradiţia.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close