x close

Copiii romi, căsătoriţi cu forţa, imaginea României primitive prezentată în Germania

de N.B.    |    11 Mar 2013   •   23:32

Emisiunea "Sinteza Zilei" a prezentat un documentar realizat de o televiziune germană, care relatează dramele copiilor romi, obligaţi să se căsătorească la vârste foarte fragede.

Obiceiul romilor este coroborat cu violenţele pe care le suferă copiii în familiile lor şi lipsa de reacţie din partea autorităţilor. Documentarul arată că oficialii din România susţin că nu pot face nimic dacă nu există plângeri.

Invitat să comenteze prezentarea pe care o face documentarul german, Florin Cioabă, unul dintre reprezentanţii comunităţii romilor din România, a explicat că după scandalul internaţional provocat de nunta din 2003, dintre o fată de 12 ani şi un băiat de 15, lucrurile au început să se schimbe.Liderii comunităţii romilor din România au stat de vorbă cu baroneasa Emma Nicholson şi cu autorităţile statului şi au înţeles că acel obicei arhaic nu este în conformitate cu legea.

Autointitulatul "rege al ţiganilor" susţine că încet-încet oamenii sunt convinşi să renunţe la nunţile minorilor, însă un obicei vechi de sute de ani nu este atât de uşor de oprit.

Căsătoriile copiilor de foarte tineri au şi un avantaj, susţine Cioabă. Copiii cresc în familie şi primesc o educaţie creştină care îi ţine departe de tentaţiile societăţii actuale. Cazurile de divorţ sunt foarte rare, spune acesta, copiii nu se duc la discotecă, nu se droghează.


Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

Citeşte mai multe despre:

Germania reportaj florin cioaba
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati