Antena 3 CNN Actualitate Copiii trimişi la creşă, mai puţin predispuşi să se îmbolnăvească de leucemie

Copiii trimişi la creşă, mai puţin predispuşi să se îmbolnăvească de leucemie

Copiii trimişi la creşă, mai puţin predispuşi să se îmbolnăvească de leucemie
30 Apr 2008   •   20:41

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, copiii care merg la creşă sunt mai puţin predispuşi să se îmbolnăvească de leucemie. Conform cercetătorilor, riscul de îmbolnăvire este cu 30% mai mic. Aceştia susţin că testarea sistemului imunitar al copiilor prin răceli şi alte maladii benigne de care se îmbolnăvesc la creşă scad riscul îmbolnăvirii de leucemie.

Medicii recomandă părinţilor să dea copii la creşă cât mai devreme. Şi asta pentru că organismul lor trebuie să se apere din timp de factorii externi.

Leucemia este una dintre cele mai comune forme de cancer la copiii până în 15 ani. O boală în urma căreia globulele albe ajung să fie în număr mult mai mare decât este normal. La nivel mondial, în fiecare an, sunt diagnosticaţi cu diverse forme de leucemie peste 250.000 de copii. În România, în jur de 500 de copii fac o formă de cancer.

În fiecare an, medicii înregistrează aproape 1.500 de cazuri noi de bolnavi de leucemie. Transplanturile de măduvă osoasă sunt foarte rare în România, din cauza numărului mic de donatori. O astfel de operaţie costă în România în jur de 50.000 de euro.

Observator

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close