Antena 3 CNN Actualitate Copil de 4 ani, ucis de femeia care îl îngrijea, după ce i-a secţionat organele genitale cu foarfeca

Copil de 4 ani, ucis de femeia care îl îngrijea, după ce i-a secţionat organele genitale cu foarfeca

Copil de 4 ani, ucis de femeia care îl îngrijea, după ce i-a secţionat organele genitale cu foarfeca
22 Aug 2008   •   11:21

Maltratat chiar de femeia care îl avea în grijă. Aceasta a fost soarta unui copil din Bistriţa care a murit înecat cu mâncare, fiind forţat să mănânce de asistenta maternală care îl îngrijea, aflată în stare de ebrietate. Mai mult, femeia este acuzată că l-a mutilat pe micuţul de numai patru ani, arzându-l cu ţigara, tăindu-i o ureche şi secţionându-i organele genitale cu o foarfecă.

Marcela F., în vărstă de 39 de ani, a fost reţinută de poliţie joi seară. Potrivit Mediafax, subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a spus că iniţial femeia a declarat că băiatul, în vârstă de patru ani, a murit fiindcă era bolnav, dar medicii au descoperit pe corpul lui urme de arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu forafeca.

Medicii legişti care au analizat corpul copilului au constatat că decesul a survenit prin asfixiere cu bol alimentar. În plus, băieţelul prezenta multiple leziuni în zona capului, provenite cel mai probabil în urma unor lovituri de cada din baie.

Marcela F. era asistent maternal de opt ani şi avea în grijă doi copii. Femeia, care este divorţată, mai are şi doi copii ai ei, poliţiştii stabilind că pe aceştia i-a alungat de acasă în repetate rânduri.

Potrivit Directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DASPDC) Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, citat de Mediafax, micuţul Lucian R. fusese încredinţat Marcelei în 2007. La momentul respectiv, asistenţii sociali au stat de vorbă cu femeia, iar între timp aceasta a fost cu copilul şi la medicul de familie, însă nimeni nu a sesizat nimic în neregulă în comportamentul ei. În ceea ce îl priveşte pe celălalt copil, în vârstă de 8 ani, pe care femeia îl mai avea în grijă, acesta a fost încredinţat unui alt asistent maternal, iar contractul de muncă al agresoarei a fost suspendat.

Numai în judeţul Bistriţa sunt 180 de asistenţi maternali, care au în grijă peste 200 de copii. Marian Rus a precizat că aceştia sunt testaţi o dată la doi ani, ultima testare a tuturor asistenţilor fiind făcută în 2006. El a adăugat că după acest caz va cere o nouă evaluare, înainte de termen, a tuturor asistenţilor maternali din judeţ.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close