Antena 3 CNN Actualitate Copşa Mică este cel mai poluat oraş din Europa

Copşa Mică este cel mai poluat oraş din Europa

Copşa Mică este cel mai poluat oraş din Europa
14 Ian 2008   •   18:37

La Copşa Mică, speranţa de viaţă a oamenilor este mai mică cu 9 ani decât în restul ţării. Aproape 70 de ani de poluare extremă au făcut ca localitatea sibiană să devină cel mai poluat oraş din Europa. Acum, primăria Copşa Mică a comandat un nou studiu privind speranţei de viaţă a locuitorilor. Poluarea a devenit o problemă serioasă în localitate încă din 1939, atunci când a fost înfiinţată o fabrica de prelucrare a zincului şi a plumbului din concentrate miniere.

De nenumarate ori, studiile de mediu au dovedit acelaşi lucru: concetraţiile de plumb şi cadmiu din atmosferă, sol sau din apă depăşesc cu mult limita admisă. Oraşul, văzut din satelit, seamănă cu o pata neagră imensă. Poluarea îi face pe tineri să se gândească serios să plece din oraş.

Autorităţile sunt acum într-un cerc vicios. Dacă fabrica se închide, vor trebui să facă faţă şomajului. Dacă nu, se vor lupta în continuare cu poluarea. Edilii aşteaptă rezultatele studiului privind speranţa de viaţă a locuitorilor. Şi speră ca documentul să le ofere şi o posibilă soluţie.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close