Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean, critică CSM: Mi s-a părut dincolo de orice limită faptul că se încearcă intimidarea unor avocaţi

Corlăţean, critică CSM: Mi s-a părut dincolo de orice limită faptul că se încearcă intimidarea unor avocaţi

Corlăţean, critică CSM: Mi s-a părut dincolo de orice limită faptul că se încearcă intimidarea unor avocaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Iun 2012   •   22:02

În afara bătăliei juridice avem de-a face şi cu o bătălie de imagine care se poartă fără nici un fel de regulă, a declarat ministrul Justiţiei Titus Corlăţean, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", referindu-se la ultima şedinţă a Consiliului Suprem al Magistraturii din această dimineaţă.

Corlăţean a reproşat CSM-ului că nu a avut o reacţie în termeni fermi cu privire la justiţia televizată, care poate afecta deciziile în unele cazuri judecate în tribunalele din România.

"La ultima şedinţă a CSM am avut confirmarea, încă o dată, că, în afară de bătălia juridică, avem de-a face şi cu o bătălie de imagine şi care se poartă fără nici un fel de regulă. Apelul meu la rezervă, prudenţă şi reţinere în declaraţiile publice din partea diferiţilor actori implicaţi nu a fost respectat" a subliniat Corlătean la Antena 3.

"Am spus membrilor CSM un lucru foarte clar. Eu nu am văzut CSM, ca instituţie, să ia o poziţie publică atunci când, pe surse, de la procurori, de la cei care desfăşurau anchete în diferite cazuri, aceste informaţii erau transmise la presă. Nu am văzut o reacţie a CSM-ului care să spună foarte clar că în timpul anchetei nu se scurg informaţii la presă. Nu am văzut să se ia atitudine când s-a ajuns la justiţie televizată, chiar înainte ca ancheta să se fi terminat" a subliniat Titus Corlăţean.

Despre declaraţiile procurorul general Laura Codruța Kovesi care i-a acuzat pe avocații lui Năstase că și-au depășit atribuţiile şi că au adoptat un comportament nepotrivit faţă de actul de justiție, ministrul Justiţiei a răspuns:

"Ceea ce mi s-a părut mie absolut dincolo de orice limită este faptul că se încearcă intimidarea unor avocaţi,  sesizarea Uniunii Naţionale a Barourilor pentru a-i investiga pe aceşti avocaţi, care, până la urmă, aparţin unor profesii liberale. Faptul că s-a încercat intimidarea instituţiei Avocatului Poporului e o chestiune care trece dincolo de orice limită" a declarat Corlăţean.



VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "LA ORDINEA ZILEI" DE LA ANTENA 3.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Dana Grecu sedinta CSM
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close