Antena 3 CNN Actualitate Judeţul Sălaj a depăşit incidenţa de 5 infectări la mia de locuitori. Alte trei judeţe sunt peste 4

Judeţul Sălaj a depăşit incidenţa de 5 infectări la mia de locuitori. Alte trei judeţe sunt peste 4

Sălajul a depăşit incidenţa de 5 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Alte patru judeţe au ajuns la peste 4 cazuri la mia de locuitori. La Bucureşti, coeficientul este de 3.79 cazuri COVID la mia de locuitori

Judeţul Sălaj a depăşit incidenţa de 5 infectări la mia de locuitori. Alte trei judeţe sunt peste 4
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Noi 2020   •   13:20

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Judeţele Alba, Cluj şi Timiş au depăşit incidenţa de 4 cazuri la mia de locuitori.

Judeţele unde s-au înregistrat cele mai multe noi îmbolnăviri: 

Bucureşti - 555
Cluj - 344
Timiş - 268
Bihor - 257
Sibiu - 257

Iată graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Prefectul Sălajului: Avem o transmitere comunitară masivă

Autoritățile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte, după ce județul a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, a anunţat prefectul Virgil Țurcaș: Prefectul a declarat la Digi 24 că în județ sunt aplicate măsurile prevăzute la nivel național, dar nu se mai confruntă cu focare, ci cu o transmitere comunitară masivă.

„Trebuie să ținem cont de câteva aspecte foarte importante. Avem trei UAT-uri care reprezintă orașe și au o pondere foarte importantă în populația județului. Mă refer la Jibou, Cehu Silvaniei și Zalău, unde avem o incidență foarte ridicată, între 8 și 10 la sută. Trebuie să controlăm acolo”, a spus prefectul.

Acesta a explicat că județul se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă: „Nu mai avem doar focare. Practic, fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”.

Întrebat ce măsuri intenționează să adopte, prefectul a răspuns că autoritățile iau în calcul mai multe scenarii, una fiind limitarea circulației persoanelor după anumite ore, 22.00 sau 23.00.

Până duminică, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de coronavirus și 99 decese. La terapie intensivă sunt 910 bolnavi.

Până astăzi, 7.067 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close