Antena 3 CNN Actualitate Corpul de Control al ministrului Energiei, anchetă după accidentul de la Romgaz

Corpul de Control al ministrului Energiei, anchetă după accidentul de la Romgaz

Corpul de Control al ministrului Energiei, anchetă după accidentul de la Romgaz
20 Iul 2018   •   15:35

Corpul de Control al ministrului Energiei se află în drum spre Mediaş, pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs incidentul de vineri din Harghita, în urma căruia un angajat al Romgaz şi-a pierdut viaţa, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ministerului. 

"Este o săptămână neagră pentru industria energetică românească. Din păcate, astăzi am mai pierdut un energetician, angajat al companiei Romgaz Mediaş, în urma exploziei de la sonda 25 Chedea. Vreau să transmit condoleanţe familiei şi apropiaţilor. Au nevoie de curaj şi de putere pentru a trece peste această încercare. Corpul de Control al Ministerului Energiei se află deja pe drum spre Mediaş pentru a clarifica împrejurările acestui tragic incident', a declarat Anton Anton, ministrul Energiei. 

Potrivit unui comunicat al Romgaz, remis AGERPRES, vineri dimineaţă în jurul orei 9:30, s-a produs o explozie a separatorului subteran la o sondă de extracţie a gazelor naturale, în localitatea Cecheşti, judeţul Harghita. Explozia s-a soldat cu rănirea unui operator de extracţie, care efectua conform sarcinilor de serviciu. 

Au fost alertate imediat echipajele de intervenţie, iar o ambulanţă a Spitalului Cristuru Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul 'SMURD-MURES' pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş. 

Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a răspunde însă la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu a mai putut fi salvat.

"Compania Romgaz este alături de familia îndurerată şi transmite în aceste momente de doliu sincere condoleanţe. Urmează ca în perioada următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incidentului şi să se facă o evaluare a pagubelor de natură materială provocate", se mai arată în comunicatul companiei. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close