Antena 3 CNN Actualitate Costel Alexe îi cere lui Octavian Berceanu clarificări despre presupusele presiuni politice: ”Nu își poate permite să lanseze acuzații fără să le probeze”

Costel Alexe îi cere lui Octavian Berceanu clarificări despre presupusele presiuni politice: ”Nu își poate permite să lanseze acuzații fără să le probeze”

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, îi cere fostului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, să clarifice declarațiile potrivit cărora un fost ministru al mediului a făcut presiuni politice asupra sa.

Costel Alexe îi cere lui Octavian Berceanu clarificări despre presupusele presiuni politice: ”Nu își poate permite să lanseze acuzații fără să le probeze”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Sep 2021   •   17:33

„Din noiembrie 2020, de când am plecat din funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, nu l-am sunat, nu l-am contactat direct sau indirect pe domnul Berceanu.

Dacă ar cunoaște codul administrativ, ar ști că are obligația legală, nu doar morală, de a denunța orice încălcare a legii. La nivelul acesta, niciun demnitar din prima linie a administrației statului român nu își poate permite să lanseze astfel de acuzații în spațiul public, fără să le probeze.

Altminteri, nu face decât să perpetueze sarabanda dezinformărilor și a insinuărilor doar pentru a-și clădi o imagine.

Fac un apel la responsabilitatea declarațiilor și îi cer public clarificări domnului Berceanu pentru a risipi orice umbră de suspiciune referitoare la declarațiile sale: a fost sau nu a fost sunat de Costel Alexe de când a preluat conducerea Gărzii de Mediu?”, a declarat Costel Alex la Digi 24.

Octavian Berceanu a declarat ieri că un fost ministru al mediului a făcut presiuni politice asupra sa, dar nu a vrut să îi spună numele, precizând doar că este "un ministru foarte recent", însă nu Tanczos Barna.

„În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”, a spus Octavian Berceanu pentru sursa citată anterior.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu

Octavian Berceanu a fost demis din funcția de șef al Gărzii de Mediu de premierul Florin Cîțu. Decizia a venit după ce Florin Cîțu i-a demis pe toți prefecții și secretarii de stat USR-PLUS la începutul lunii septembrie, după ce partidul a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, iar toți miniștrii USR-PLUS au demisionat. 

„Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul", a spus la momentul respectiv Florin Cîţu.

Activistul de mediu Octavian Berceanu, propus de USR, a fost numit în luna martie, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

La puțin timp după ce a aflat decizia, Octavian Berceanu a transmis un mesaj pe Facebook prin care le-a mulțumit colegilor pentru rezultatele obținute. De asemenea, fostuș șef al Gărzii de Mediu i-a mulțumit și ministrului mediului, Tánczos Barna.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa", a scris Octavian Berceanu.

×
Subiecte în articol: costel alexe Octavian Berceanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close