Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru Costel Alexe, anchetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Fostul ministru Costel Alexe, anchetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Președintele Consiliului Județean Iași, fostul ministru Costel Alexe, este urmărit penal într-un dosar de abuz în serviciu. El este acuzat de procurori că a numit un manager, deși acesta nu îndeplinea condițiile legale. Alexe respinge acuzațiile.

Fostul ministru Costel Alexe, anchetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2022   •   13:25

În același dosar au fost trimiși în judecată șeful Serviciului resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, și un consilier, detașat ca manager interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că la data de 11.11.2020, suspectul Alexe Costel a dispus detașarea consilierului IA, în condițiile în care ar fi avut cunoștință de faptul că numirea nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Ulterior, pe 10.03.2021 și pe 07.07.2021, Alexe Costel ar fi dispus prelungirea detașării în aceeași funcție de conducere.

Documentația necesară a fost realizată de șeful Serviciului resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași.

Prejudiciul estimat bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași este în sumă totală de 86.153 lei.

Suspecții au fost informați despre calitatea procesuală și acuzații, iar Costel Alexe s-a declarat surprins.

„Vă mărturisesc sincer că sunt surprins de această calitate, având în vedere că, de la începutul anchetei și până acum, nu mi-au fost solicitate depoziții și nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar. Concursul pentru ocuparea posturilor vacante s-a desfășurat în conformitate cu legislația în vigoare, primind toate avizele de legalitate și urmând întocmai etapele prevăzute de normativ. Hotărârea privind organizarea concursului de proiecte de management la Școala Populară de Arte ,,Titel Popovici” a trecut prin plenul Consiliului Județean și a primit votul consilierilor județeni, exact așa cum prevede legea”, a anunțat Alexe, pe Facebook.

Costel Alexe a mai spus că se pune la dispoziția organelor de cercetare și că așteaptă clarificarea acuzațiilor într-un timp cât mai scurt.

×
Subiecte în articol: costel alexe DNA Iași
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close