Antena 3 CNN Actualitate Costică Constanda, avocatul familiei care a revendicat clădirea Ciclop

Costică Constanda, avocatul familiei care a revendicat clădirea Ciclop

Costică Constanda, avocatul familiei care a revendicat clădirea Ciclop
10 Iul 2008   •   08:46

Omul de afaceri Costică Constanda, devenit cunoscut în scandalul Parcului Bordei, ar fi fost implicat într-o altă retrocedare girată de Traian Băsescu, pe atunci primar al Capitalei. Dezvăluirea a fost făcută de fostul premier Adrian Năstase, la Antena 2. Năstase susţine că omul de afaceri i-ar fi reprezentat în instanţă pe cei care au revendicat blocul Ciclop din Bucureşti.

Potrivit fostului premier, persoanele care susţin că au drept de proprietate asupra imobilului, au apelat la ajutorul lui Costică Constanda, cunoscut din scandalul Parcului Bprdei.

?Îmi spunea un amic un lucru foarte interesant. Se pare că familia Bragadiru, care a cerut Ciclop, a fost reprezentată de o persoană extrem de cunoscută: Constanda?, a declarat fostul premier.

După aceea se pare că acesta, neobţinind în instanţă clădirea, a mers la Primărie si în două saptămâni s-au rezolvat lucrurile", a adăugat Năstase.

Contactat de ziariştii de la Jurnalul Naţional, omul de afaceri Costică Constanda a negat orice implicare în poveste. Mai mult, el spune că nici nu-i cunoaşte pe membrii familiei Bragadiru.

Imobilul Ciclop a fost revendicat de şase persoane fizice, care susţin că sunt moştenitori ai lui Dumitru Bragadiru, decedat în 1915, proprietarul clădirii. În instanţă n-au putut dovedi că sunt moştenitori şi, în 2001, au pierdut procesul.

Ei au căutat dreptate la primarul general al Capitalei, pe atunci Traian Băsescu. În ciuda unei sentinţe definitive şi irevocabile, Băsescu a dispus restituirea în natură a imobilului, mai puţin etajul 5, deţinut de RAAPPS. Primăria le-a dat în plus şi o suprafaţă de teren, la care nu aveau dreptul. Greşeala a fost reparată de Traian Băsescu printr-o altă dispoziţie de primar.

Procesul "Ciclop" s-a reluat, totuşi pentru că moştenitori au redeschis acţiunea în instanţă.

Antena3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close