Antena 3 CNN Actualitate Cotizaţia la pensia privată, obligatorie

Cotizaţia la pensia privată, obligatorie

Cotizaţia la pensia privată, obligatorie
30 Mar 2007   •   08:38

Până în decembrie, toţi românii până în 35 de ani trebuie să îşi aleagă fondul public de pensii la care vor cotiza. Autorizarea firmelor care vor administra fondurile de pensii se va face începând de luna viitoare. La anul, companiile vor administra aproape 140 de milioane de euro. Astfel, anul viitor, aproape 2,5 milioane de români până în 35 de ani vor cotiza la fondurile de pensii administrate privat. Pentru aceştia, contribuţia este obligatorie. Cei cu vârsta cuprinsă între 36 şi 45 de ani pot alege dacă depun bani sau nu.

Românii nu trebuie să îşi facă griji că vor pierde banii pe care îi vor depune toată viaţa la aceste fonduri de pensii. ?Nu există pericole! Avem o Comisie specială care se ocupă doar de supravegherea acestui sistem şi care va face controale lunare?, a declarat Gheorghe Barbu, ministrul Muncii.

În momentul în care vor ieşi la pensie, cei care au cotizat atât la fondul public de pensii, cât şi la cel administrat privat, vor primi mai mulţi bani. Pensiile administrate privat vor reduce însă veniturile bugetare cu două miliarde de euro. Administratorii unui fond de pensii pot fi societăţi din România sau din orice stat membru al Uniunii Europene.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close