Antena 3 Actualitate Covasna. Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti

Covasna. Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti

23 Feb 2008   •   16:46
Covasna. Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti

Preşedintele Traian Băsescu aflat în vizită în Covasna s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această zonă pentru a discuta despre problemele acestora. Românii din Covasna şi Harghita i-au cerut şefului statului să vină cu o strategie pentru a le putea rezolva situaţia. Pe lângă problemele de natură economică şi socială pe care le-au discutat preşedintele Băsescu şi reprezentanţii comunităţii româneşti, cea mai importantă este cea lingvistică, în situaţia în care românii, pentru a putea ocupa un post în Administraţia locală, sunt obligaţi să cunoască limba maghiară.

Preşedintele Traian Băsescu se află în judeţul Covasna, pentru o vizită de trei zile. Şeful statului a ţinut să precizeze că vizita nu are legătură cu evenimentele din Kosovo, în replică la declaraţiile făcute de preşedintele Uniunii Civice a Maghiarilor - Scaunul Sfântu Gheorghe. Gazda Zoltan afirmase că prezenţa lui Traian Băsescu în Covasna reprezintă ?un mesaj de susţinere faţă de doleanţele maghiarilor? şi că vizita preşedintelui în acest moment nu este deloc întâmplătoare.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close