Antena 3 CNN Actualitate Cozma: am luptat la revoluţie pentru a intra în UE

Cozma: am luptat la revoluţie pentru a intra în UE

Cozma: am luptat la revoluţie pentru a intra în UE
15 Feb 2008   •   09:26

Vineri se judecă la Curtea de a Apel recursul lui Miron Cozma la sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti în procesul în care fostul lider al minerilor a solicitat statului român o despăgubire de 4 milioane de euro pentru perioada în care a fost graţiat si apoi reîncarcerat. Judecătorii bucureşteni i-au acordat numai 10.000 de euro. Prezent la Curtea de Apel, Miron Cozma a declarat că nu este posibil să fie acuzat de subminarea statului şi că au existat mai multe erori în formularea sentinţelor pe care le-a primit.

Cozma a subliniat că se bucură de sprijinul mai multor partide politice din străinătate şi ca va apela la spijinul acestora dacă autorităţile române nu îi vor da dreptate.

Fostul lider al minerilor a atras atenţia autorităţilor că el a luptat la revoluţie pentru a intra în Uniunea Europeană şi pentru a avea drepturi şi nu interdicţii. După Revoluţie, nu a solicitat "ca alţii drepturi pentru că Iliescu a ieşit preşedinte", a mai spus Cozma.

Referitor la fostul şef al statului Ion Iliescu şi dosarul mineriadei, Cozma consideră că justiţia trebuie să-şi facă datoria. " În momentul în care i-a ajuns cuţitul la os lui Iliescu, toată justiţia s-a sucit pe partea cealalată ca să constate că nu e militar", a declarat indignat Cozma.

Pentru termenul de judecată de vineri lui Miron Cozma i-a fost ridicată interdicţia de a intra în Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close