Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Doi pacienţi cu boli renale nu au putut ajunge la spital din cauza ninsorilor

Craiova. Doi pacienţi cu boli renale nu au putut ajunge la spital din cauza ninsorilor

Craiova. Doi pacienţi cu boli renale nu au putut ajunge la spital din cauza ninsorilor
02 Ian 2008   •   16:14

Doi pacienţi diagnosticaţi cu boli renale nu au putut ajunge, miercuri, la Centrul de Hemodializă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova din cauza drumurilor impracticabile din cauza ninsorilor abundente căzute în ultimele 24 de ore. Şeful Centrului de Hemodializă de la Spitalului Judeţean din Craiova, a declarat că miercuri dimineaţă cinci dintre bolnavii care erau aşteptaţi la spital pentru dializă nu au putut ajunge din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Doar trei dintre pacienţi au reuşit să ajungă între timp. Cei doi rămaşi fără tratement sunt un băieţel şi o femeie. "Este vorba de un băieţel pe care-l hemodializăm de şase ani şi o pacientă aflată la un kilometru de băiat, pe care o hemodializăm de nouă ani. Sunt în nişte localităţi din Olt, la graniţa cu judeţul Dolj şi am înţeles că se lucrează pentru deszăpezire. Îi aşteptăm să vină”, a mai spus şeful Centrului de Hemodializă.
Şeful Centrului de Hemodializă susţine că pacienta din comuna Robăneşti care necesita tratament şi care a rămas blocată din cauza drumului înzăpezit nu era programată la dializă.

Femeia din comuna doljeană Robăneşti care aştepta o ambulanţa a fost scoasă din satul Bojoiu, unde era blocată din cauza zăpezii, cu o maşină specială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU Dolj.

Toţi pacienţii care provin din mediul rural vor rămâne internaţi în spital până când va exista siguranţa transportului. "După cum se mişcă autorităţile, cred că vor putea pleca săptămâna viitoare. Cu cei din Craiova nu sunt probleme. Ei vor putea pleca acasă”, a mai spus şeful Centrului de Hemodializă.   Miercuri dimineaţă, o ambulanţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova care ar fi trebuit să o preia pe pacienta din comuna Robăneşti ca să o ducă la spital pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe drumul care leagă localităţile Lăcriţa şi Bojoiu.

În zonă a fost trimisă o altă maşină a Salvării, care a ajuns până la Robăneşti, neputând însă merge mai departe spre satul Bojoiu, unde era femeia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close