Antena 3 CNN Actualitate Cranii de urs vechi de 15.000 de ani, găsite în bagajele unui bărbat la vama Nădlac

Cranii de urs vechi de 15.000 de ani, găsite în bagajele unui bărbat la vama Nădlac

Cranii de urs vechi de 15.000 de ani, găsite în bagajele unui bărbat la vama Nădlac
01 Noi 2008   •   14:50

Două cranii de urs şi câteva oase vechi, de zeci de mii de ani, au fost găsite de poliţiştii de frontieră, din Nădlac, în posesia unui bărbat. Acesta urma să părăsească ţara cu un autocar, iar bucăţile de schelet erau ascunse în bagaje. Craniile şi celelalte fragmente osoase găsite în bagajul bărbatului au fost aduse la muzeul din Arad pentru expertiză. Muzeograful Pascu Hurezean crede că osemintele sunt vechi de mii de ani.
Craniile de urs vechi de aproape 15.000 de ani sunt considerate obiecte de patrimoniu şi trebuie însoţite de documente speciale atunci când sunt transportate. Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale. Bărbatul riscă să fie acuzat de export ilegal de bunuri care ar putea face parte din patrimoniului cultural naţional.
El se dezvinovăţeşte însă şi spune că are craniile şi oasele de urs de 10 ani de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte. El a adăugat că nu ştia că osemintele pe care le deţine fac parte din patrimoniul naţional.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Vama Nadlac
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close