Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii nu şi-au mai dat coate în prima noapte de pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva

Credincioşii nu şi-au mai dat coate în prima noapte de pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva

Credincioşii nu şi-au mai dat coate în prima noapte de pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Oct 2011   •   09:48

Mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva, în prima zi de pelerinaj, în noaptea de marţi spre miercuri. Nimeni n-a mai ţipat, nimeni nu şi-a mai făcut loc dând din coate. Cuvioasa Parascheva i-a făcut pe pelerini să fie oameni.

Oamenii cred că moaştele sunt făcătoare de minuni şi mulţi dintre ei spun că s-au vindecat după ce s-au rugat Ocrotitoarei Moldovei. Credincioşii veniţi în pelerinaj la moaşte povestesc despre minunile pe care le-au trăit. Un tânăr de 20 de ani din Târgu Frumos susţine că s-a vindecat, după ce mama lui s-a rugat la moaştele Sfintei Parascheva.

Bărbatul a fost grav rănit într-un accident de maşină şi era în comă de gradul patru. Timp de 100 de zile, tânărul a adus zilnic câte un trandafir alb la catafalcul Sfintei Parascheva în semn de recunoştinţă.

Această întâmplare şi multe altele au fost strânse într-o carte de preotul Valerian Radu, protosinghel la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Chiar şi după lăsarea serii, sute de oameni au stat la coadă ca să atingă moaştele sfinte. Oamenii cred cu tărie că prin rugăciune şi credinţă Sfânta Paraschiva le va ierta păcatele.

La Iaşi sunt aşteptaţi mii de alţi pelerini din toată ţara. Hramul Sfintei Parascheva este prăznuit pe 14 octombrie.

Iaşiul a devenit, de marţi, cel mai mare centru de pelerinaj din România. Sute de mii de credincioşi din toată ţara sunt asteptaţi la Catedrala Mitropolitană, să se închine la moaştele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

 




×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close