Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii s-au călcat în picioare la sfinţirea Bisericii Sfintei Parascheva (VIDEO)

Credincioşii s-au călcat în picioare la sfinţirea Bisericii Sfintei Parascheva (VIDEO)

Credincioşii s-au călcat în picioare la sfinţirea Bisericii Sfintei Parascheva <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Noi 2007   •   14:48

Sute de credincioşi s-au călcat în picioare duminică la sfinţirea Bisericii Sfintei Parascheva din Capitală. Când uşile bisericii s-au deschis oameni au dat buzna în biserica pentru a asculta slujba de sfinţire şi pentru a ajunge la veşmintele Cuvioasei Parascheva. Alte sute de credincioşi au aşteptat la coadă pentru a ajunge la raclă.

Biserica a devenit neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi. Aşa că sute de enoriaşi au stat la coadă şi au îndurat frigul de afară pentru a ajunge la racla cu veşmintele Cuvioasei Parascheva. Duminică şi femeile au avut voie să treacă prin sfântul altar. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

Biserica Cuvioasa Parascheva din Capitală a fost construită după modelul catedralei, Sfânta Sofia din Constantinopol. Lăcaşul de cult încă nu a fost terminat, urmând să se mai aducă mobilier şi să fie pictată. În biserică se află într-o raclă de lemn o mantie care a înveşmântat moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi.

SUTE DE CREDINCIOŞI S-AU CĂLCAT ÎN PICIOARE PENTRU A ASISTA LA SFINŢIREA UNEI BISERICI 

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close